İzmir Çıkışlı Turlar
İzmir Çıkışlı Yurtdışı ve Yurtiçi Kültür Turları Kıbrıs Turları Tatil Otel Rezervasyonları
HORMA KANYONU ~ ILICA ŞELALESİ ~ SAFRANBOLU ~ AMASRA ~ YEDİGÖLLER, ABANT
Bolu Yedigöller FARKI İLE !!!
Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi gezisi FARKI İLE !!!
BATI KARADENİZ TURUMUZDA ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN !!!
HAREKET NOKTALARI:
> 20:00 Bostanlı İskele Tramvay durağı arkası
> 20:05 Karşıyaka Anıt Önü
> 20:30 Üçkuyular Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü
> 20:45 Hatay Üçyol Otobüs Ofisleri Önü
> 21:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü
> SERVİS DANIŞMA HATTIMIZ : 05453006065
1. GÜN : İZMİR HAREKET – BALIKESİR – BURSA - BOLU
Belirnenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra, güzel bir yolculuk ve molalarla sabah saatlerinde BOLU yolu ile ABANT’a oluyoruz.
2. GÜN : ABANT – BOLU – YEDİGÖLLER - DÜZCE
Yolda alacağımız sabah kahvaltımızın (ekstra) ardından turumuza başlıyoruz. Bir doğa harikası olan ABANT GÖLÜ ilk ziyaret yerimiz. Panoramik olarak göl etrafındaki gezimizi yaparken meşe, köknar, dişbudak, çam, kavak, kayın ve gürgen ağaçlarını, dağ çiçeklerini görüyoruz. Doğa içinde dolaşırken huzur bulacağınız ve bol bol oksijen soluyacağınız, her mevsimde ayrı güzelliğe sahip olan ABANT GÖLÜ’nde, muhteşem doğa manzaralarını fotoğraflarımıza ekliyoruz. Abant gezimizin ardından Bolu’ya otobüsümüzle ulaşıyoruz. Dolmuşlarımızla güzel bir doğa içi yolculuğumuzla Yedigöller Milli Parkına ulaşıyoruz. SAZLIGÖL, İNCEGÖL, KÜÇÜKGÖL, DERİNGÖL, BÜYÜKGÖL, KURUGÖL ve SERİNGÖL’ü görerek, muhteşem bir doğa ile baş başa kalacağımız Yedigöller’de, yürüyüşler yapıyoruz. Gökkuşağı renklerini andıran rengarenk ağaçlarla kaplı bu ortamda, piknik yaparak, keyifli saatler geçiriyoruz. Yedigöller’de manzara tepesinden fotoğraf çekme imkanı buluyoruz. Turumuzun sonrasında Düzce' ye otelimize dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. DÜZCE TURAN OTEL
DOLMUŞ : Bugün Bolu merkezden bineceğimiz yöreye uygun gezi güzergahında kullanacağımız dolmuşlar vardır.
3. GÜN : AMASRA - HORMA KANYONU - ILICA ŞELALESİ – KASTAMONU – SAFRANBOLU
Sabah kahvaltısının ardından otobüsümüze yerleşerek AMASRA’ya doğru yola çıkıyoruz. AMASRA’yı yüksek bir yerden gören ve F.SULTAN MEHMET’in AMASRA’yı ilk gördüğüde Lalasına “LALA LALA ÇEŞMİ CİHAN BU MU OLA” dediği yerde fotoğraf molası veriyoruz. KÜÇÜK LİMAN mevkinden BÜYÜK LİMAN a doğru yürüyüş yapıyoruz. SORMA GİR KALESİ’ni görüp yöreye özgü ahşap ve benzeri hediyeliklerin satıldığı ÇEKİCİLER ÇARŞISINDA alış veriş yapıyoruz. AMASRA’yla özdeşleşmiş olan SALATA ve BALIK menüsünden oluşan öğle yemeğimizi alıp otobüsümüze yerleşip Kastamonu Pınarbaşı ilçesine doğru hareket ediyoruz. Küre milli parkında dünyanın en büyük ve görkemli kanyonu olan HORMA kanyonuna ulaşıyoruz. Zara Çayı’nın oluşturduğu, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken Horma Kanyonu'na doğru çeviriyoruz. Yeşil ile mavinin birleştiği Doğa tutkunlarına büyük heyecan yaşatan Horma Kanyonu’nda aracımızdan inerek, Ilıca Şelalesi'ne doğru yaklaşık 3 km olan tahta yoldan (her yaştan misafirlerimiz için uygundur) yürüyüşümüze başlıyoruz. Suyun yaklaşık 14 m yükseklikten döküldüğü yerde oluşan Doğal Havuz etrafının çok sayıda ağaç ve bitki örtüsü ile kaplanmış, egzotik bir görünüme sahip, Karadeniz'in saklı güzelliği Ilıca Şelalesi'nde gezimizi tamamlıyoruz. Kastamonu yolu ile Safranbolu'ya ulaşıyoruz. Akşam Yemeği ve Konaklama Safranbolu
4. GÜN: KASTAMONU – SAFRANBOLU - ORMANYA - İZMİR
Sabah kahvaltısının ardından otobüsümüze yerleşerek KASTAMONU merkezde vereceğimiz serbest zamanda Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından ŞERİFE BACI ANITI, Klasik Dönem Osmanlı Mimarisi'nden, 500 yıllık NASRULAH CAMİ ve TARİHİ ÇARŞISI'nı görüp Araç üzerinden SAFRANBOLU’ya ulaşıyoruz. Gezimize HIDIRLIK TEPESİ’nden SAFRANBOLU’ya hakim bir noktadan başlıyoruz. SAFRANBOLU’nun en eski lokumcusu İMREN’de ALIŞ - VERİŞ yapıyoruz. Safranbolu büyülü sokaklarında CİNCİ HAN, CİNCİ HAMAM, KAYMAKAMLAR KONAĞI, KÖPRÜLÜ CAMİ, YEMENİCİLER ARASTASI ve diğer çarşılarını gördükten sonra Uzuntarla Tabiat Parkı yeni adıyla ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKI’na doğru aracımızla hareket ediyoruz. Doğanın içerisinde yaklaşık 4 bin dönümlük alana sahip olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı Dünya`nın üçüncü, Avrupa`nın en büyük doğal yaşam parkıdır. Bu parkta Yüzüklerin Efendisi filmlerinden esinlenerek yapılan Hobbit Evlerinin bulunduğu alanı gezip bir anlığına kendimizi bir hikayenin içerisinde hissediyoruz bu fantastik görüntüleri fotoğraflayıp, ORMANYA DOĞAL YAŞAM PARKINDAN ayrılıp, İzmit, Yalova, Susurluk, Balıkesir, Manisa üzerinden gece saatlerinde İzmir’de olup siz değerli Karetur misafirlerimize bir başka turumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
TUR ÜCRETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER
* Lüks otobüslerle ulaşım
* 2 Gece Yarım Pansiyon Otel Konaklaması
* Otellerde alınan sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
* Profesyonel Rehberlik hizmetleri
* Seyahat ve Sağlık Sigortalar
TUR ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
* Otellerde alınan ekstra yiyecek ve içecekler
* Öğle yemekleri ve İlk günkü sabah kahvaltısı
* Yolda alınan ekstra yiyecek ve içecekler
* Müze, ören yeri, milli park giriş minibüs ücretleri
Küre Dağları Millî Parkı,
Karadeniz Bölgesi'nin batısında Küre Dağları üzerinde yer alan millî parktır. Park Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisinde kalmaktadır. İdarî olarak millî park çevresindeki ilçe merkezleri ise Azdavay, Pınarbaşı, Ulus, Kurucaşile, Amasra ve Cide'dir. Küre Dağları Millî Parkı, yakın çevresini oluşturan tampon bölgelerle birlikte 103575 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Millî parkın kendisi ise 34018 hektar büyüklüğünde ve Batı Karadeniz Karst Kuşağı içinde yer almaktadır.
Çeşitli faktörlerle giderek tahrip olan Küre Dağları ve üzerindeki ormanların batı bölümü bitkisel çeşitlilik yönünden çok zengindir. Milletlerarası kuruluşların Karadeniz Bölgesi içinde, korunması öngörülen bu dağların en hassas bölümü, 1999 yılında bir millî park haline getirildi. Akdeniz iklim bölgesinin tehlikedeki bölgelerinden sayılan bu geniş alanın bir bölümünün böylece korunmaya alınması , çevredeki daha büyük alanların korunmasına yönelik bir ilk adım oldu.1990'lı yıllarda Avrupa'da acil şekilde korunması gereken, yani yok olmaya doğru giden tabiî alanlar, 20 sıcak nokta başlığı altında bir listeye alındı. Türkiye'deki 8 ayrı hassas noktadan, bu listeye girebilen ancak Küre Dağları oldu. Bölgenin korunmasındaki en büyük hedef, bölgenin, bölgede yaşayanların geçimlerini baltalamayacak şekilde, çevre örtüsüne hayli zarar veren bakır madenciliği ve taşocakları ile tarla açmak için yapılan tarım faaliyetlerinden uzak tutulmasıdır.
Genel olarak Küre Dağları, Kuzey Anadolu Dağları'nın Bartın ile Sinop arasında kalan epeyce uzun olan ve sahile bakan batı bölümüne denilir. Küre Dağları'nın özellikle batı kesimi, Karadeniz Bölgesi'in en geniş ve nemli ormanlarına sahiptir. Bölgenin karstik (kireçtaşı) arazi yapısı yoğun yağış ve su aşındırması sebebiyle oluşan dev kanyonlar (mahallî adıyla kısıklar) ve mağaralar bu gür ormanlarla birleşince ortaya özel ekosistemler çıkmıştır. Bunlar orman ekosistemi, akarsu ekosistemi ve kanyon ekosistemi biçimde özetlenir. Türkiye'nin en önemli ormanları olarak kabul edilen Karadeniz ormanları yükseltiye bağlı olarak 5 ayrı kuşak (zon) meydana getirir. Küre ormanları, kıyıdaki Alçak ile 600–1000 m arasındaki Ilıman-Soğuk orman kuşaklarında bulunduğu kabul edilir. Buralarda öncelikle kıyıda cepler halinde, zeytin, mersin, kestane, kocayemiş ve kızılçam. İç veya yukarı kesimlerde göknar, kayın, akçaağaç egemenliğindeki karışık ormanlar bulunur. Geçilmesi olanaksız olan orman altı dokusu da hesaba katıldığında hiç geçit vermeyen bu vahşi coğrafyada boz ayı, karaca, yabandomuzu, susamuru gibi birçok hayvan türü yaşıyor. 1999 yılında Bolu'dan getirilen bir grup kızıl geyik ise tabiata tekrar salındı. Kızıl geyikler, 1950'li yıllarda Anadolu'da tabiatta tamamen tükenmişti. Uzun süredir bölgede rastlanmayan kurtların izlerine ise kısa süre önce tekrar rastlandı Yeni tespit edilen Abant Kazgagası endemik bitki tür sayısını 158 yapmıştır. Gelincikgiller ailesinde bulunan kazgagası Hasan Yaşayacak tarafından tespit edilmiş ve Yusuf Ardı tarafından görüntülenmiştir.
Özellikle millî park sınırları içinde bulunan Horma, Valla, Çatak ve Aydos kanyonları kendi aralarında ilginç ve özel bir ekosistem de oluştururlar. Valla kanyonu, 1000 metrenin üzerindeki duvarları ve fırtına şeklinde esen sert rüzgarlarıyla ulaşımı hayli zor bir noktadır.
Millî park sınırları içinde kalan bir diğer tabii oluşum da Ilgarini Mağarası'dır. Bu mağaranın son iki saatlik yürüyüş kısmı nemli, balta girmemiş ve epeyce dik bir yokuşa sahip ormanda yapılmaktadır. Ancak, rehber almak şartıyla ulaşılabilecek olan mağaranın girişi devasa boyuttadır ve ağzından itibaren toplam uzunluğu 850 m, derinliği 250 m'dir. Ilgarini, Türkiye'nin en derin mağaraları arasında yer almaktadır. Mağaranın girişinde Bizans dönemine ait olduğu sanılan, yaklaşık on hanelik bir köy yıkıntısı ve su sarnıçları defineciler yüzünden tanınmaz hale gelmiştir.
İzmir'den Her Hafta Sonu, Akyaka (Gökova), Azmak Nehri, Ula göleti, Güzelköy Turu, Pazar günleri kesin kalkışlı
OTOBÜS Günü Birlikİzmir'den Çıkışlı Her Hafta Cumartesi ve Pazar Ödemiş, Ödemiş, Birgi, Gölcük, Bozdağ Turu
OTOBÜS Günü Birlikİzmir'den İstanbul Turu, Tarihi Yarımada, Taksim, Vapurla Adalar, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Şile, Ağva
İZMİR OTOBÜS 3 GECE 3 GÜNKuşadası Termal Seven For Life Hotel ve Muhteşem Yılbaşı Orkestrası ile 3 Gece 4 Gün Termal Hotel 3 Kapalı Havuz, Açık Termal sıcak Havuz, After Party Keyfi Havuz Başında
3 Gece 4 Gün